(untitled) (Journal of the College of Languages (JCL), 2012)
הקדמה המילה היא יחידה בסיסית בשפה המתאפיינת בכך שיש לה משמעות ייחודית וביטוי פונטי (בשפה מדוברת), גרפי (בכתיבה) או מרחבי (בשפת סימנים. ובעיקר המונח מילה מתייחס לשפות טבעיות או לשפות מתוכננות, אבל הוא קיים גם בשפות מלאכותיות כגון שפות תכנות או שפות לוגיקה. בית היא מהמילות שראינו צריך לחקור אותה מתוך משמצאנו בה מתפקידים גדולים בפעולה חשובה בתולדות הלשון עהברית שהיא התחדיש, פעולה זו שנכנסה לעברית אחרי החייאתה בתחילת המאה הֿ20 . הבלשנים והסופרים העבריים שיחקו תפקיד גדול בהתגבשות החשיבות הבולטת של המילה בית בעשיית ובהמצאת הביטויים והצירופים העבריים שנעשה להם מקום חשוב בהרכבת משפטי השפה העברית, למשל ביתֿחולים, ביתֿנבחרים ועוד. ולמרות שבית היא מילה מקראית אלא שהיא תפסה מקום נכבד בתחדיש הצירופים המחודשים מתוך ביאתה עם מילים שונות מבחינת התקופה, כלומר מילים מקראיות, חז"ליות, ימיֿביניימיות וחדשות, ופה מופיעה חשיבותה של מילה זו. After its passing through three sequential periods of time , the hebrew language entered the fourth period, that is the modern hebrew. In it this language was revived from a dead language to a living language that the Jews speak in it in their daily live after that was the language of prayer and religious matters only . so was incumbent on them to keep pace with modern development, . , as well as to bridge the large gap in the vocabulary of this language . therefore a group of top linguists, the most famous of them was Eliezer Ben-Yehuda , began a process of neologism . The word bait is a hebrew word which played an important role in the manufacture of modern expressions in terms of its combination with other words whether this words were biblical hebrew words , it’s mean belonging to the language of the Old Testament, or back to the language of the sages . and whether this words were middle ages words , or back to the period of the modern Hebrew. In all cases, the desired result is one which is a modern Hebrew expression.