(untitled) (Journal of the College of Languages (JCL), 2005)
הקדמהעיון זה מטפל ביסוד עיקרי במבנה השירי, כלומר הצורה השירית, המהווה את היסוד הבולט והחשוב ביותרבשירה, אין שיר בעל ערך אמנותי שלא מכיל צורה שירית יפה.העיון הזה כולל מבוא על הצורה השירית , בו הצגנו דעות של מבקרים ערביים ומערביים בולטים ביחס הנושא ,למען הגשת צורה מפורשת להבנת מבנה הצורה השירית . סקרנו את היסודות העיקריים שנשענה עליהםהצורה השירית ומהן: הדמיון, הדמוי, מטאפורה, סמל, סיפקנו הסבר מפורט על כל אחד מהן.בחרנו לעיין בשירת אחד המשוררים הישראליים המודרניים , והוא המשורר דן פגיס שנחשב מהמשורריםהבולטים בשירה העברית המודרנית.בחרנו בקובץ שיריו "גלגולים" כדוגמה לשירתו , קובץ השירים שנדפס לראשונה בשנת 1970 , הנושא המרכזילקובץ הוא נושא השוואה . הקובץ כולל שלושים ושלושה שירים , כל השירים היו שירים קצרים , רק שיר אחדהיה שיר ארוך . נסמכתי על מהדורה נדפסה בספרד בלשון הספרדית . נתחנו את השירים ניתוח מפורט למעןהבלטת הצורה השירית בשירתו .בעיון זה נסמנו על מקורות ערביים רבים בגלל חוסר המקורות העבריים שמטפ לים בנושא זה . לא הצלחתילקבל מקורות עבריים של ביקורת על שירת המשורר אלא מספר מעט מהמאמרים שטיפלו בשירת המשורר וכךתוך האינטרנט, לכן נסמכתי בניתוח רוב השירים על מאמץ עצמי .