(untitled) (Journal of the College of Languages (JCL), 2017)
תקציר העיון הזה מדבר על דבר ההשגה על הטקסטים המקראיים בידי כמה מסופרים ופילוסופים יהודים אשר הושפעו מהרעיונותיהם של הפילוסופים האירופיים מחד גיסא, ואת הרעיונות של ההשכלה מאידך גיסא. היהודים היו חיים בבידוד, ותחת השליטה של הרבנות (רבנים) שהייתה שליטה מוחלטת. כבר העבודה של הרבנות מאז ימי קדם להעלות רעיונות במוחם של היהודים בתור העם הנבחר, והם מעולים ועדיפים על בני אדם. הם כל כך מסתמכים על פסוקים מהתורה, ולפרש בהתאם למה שמשרת הרעיונות והגישות שלהם. זו היתה ההנהגה היהודית, לעומת זאת, הרבנות במשך מאות שנים הצליחה לגבש במוחם של היהודים רעיונות אלה שאין להם שום קשר עם המציאות, ועוד לא הגיוניים ולא רציניים. הרעיון של כפיפות של העםים כלפי היהודים לעבוד למען ההנאתם נחשבים מהרעיונות שהיהודים מאמינים ברצינותם למשל בפסוק המקרא האומר: (עשיו, גבר שיודע ודייג ושדה, יעקב יושב אוהלים) (בראשית 24.27) לאחר הופעת רעיונות ההשכלה והתפשטותם בין הקהילה היהודית ופעתה של הספרות העברית המודרנית, שהכיל את עקרונות ההשכלה החלו סופרים ונלחמו למתוח ביקורת על המסורת העברית וההתעמות עם תנועות דתיות ואנשי דת יהודים, שרבים מהם ניסו לעשות שינויים בחיים ולהעלות את הסיסמה של ההתבוללות. למרות קדושת טקסטים דתיים עם היהודים אך הסופרים המשכילים ביקרו אותם בגלל חוסר רצינות וחוסר ההתאמה עם המציאות שמראה דבר אחר, וזה בגלל מצב היהודים העלוב והנסיבות שאפפו אותם באותה תקופה לכן סופרים רבים המרמרו מטקסטים מקראיים במיוחד אלה מרגיעים ויועדים כי היהודים יהיו בחיים נוחים ויפים. לכן, חלק מן הסופרים סירבו את רעיונות אלה, שנחשבו לסיבה שהיהודים אינם מסוגלים לבצע את המטרות שלהם, על כן השיגו בחריפות וביקרו אותם בעוקצנות, כדי לעורר את העם היהודי לעבוד ברצינות ולהשתען על סמכות הששכל ולדחות שלטון החכמים. גם לשחרר את היהודים מהרעיונות הקדומות הבורים. Abstract This study deals with biblical texts resistance by expressed some Jewish writers and philosophers who were influenced by the ideas of European philosophers, and the ideas of the Enlightenment. Jews were living in isolation, and under the control of the Rabbinate (rabbis) had total control. Religious Scholars have been working since a long time to instill ideas in the minds of Jews as being the chosen people, and that they are distinguished and superior to humans. So they relied on verses from Torah, and interpreted tham according to what serves their ideas and approaches. It was the Jewish leadership, however, the Religious scholars for centuries managed to consolidate in the Jews mind these ideas that have no connection with reality, being logical and unserious. The idea of subordination of nations to them and work for their own pleasure that considered earnestness ideas that believe in the Bible’s verse that says, for example: (Esau, a man who knows hunting and field, Jacob dwelt in tents) (Genesis 24.27 ( After the advent of the Enlightenment and the spread between the Jewish community and the bleating of Modern Hebrew literature, which contained the principles of the Enlightenment, writers fought to criticize the Jewish tradition and to confront religious movements and religious Jews. Many of them tried to make changes in life and raise the slogan of assimilation. Despite sanctity of religious texts by Jews, the educated writers criticized and refused them due to the lack of seriousness and reality, and that’s because of the situation of Jews poverty and similar surrounding circumstances. Therefore, some of the writers refused the ideas that considered the reason that made them unable to achieve their aims, and objected strongly and criticized them sarcastically, to provoke the Jewish people to work seriously and rely on the authority of reason and reject the religious authority, and free people from the old-fashioned ideas.