הריאליזם ביצירותיו של אהרן מגד "דוגמאות נבחרות מיצירותיו" (Journal of the College of Languages (JCL), 2005)
הריאליזם הספרותי במשמעו הכללי מצייג אשר כל מה מציינת בה הספרות מציורים מדוייקים לסביבה ולכןאדם. ויש להתחשב בפרטים המשותפים לחיים היומיומית.האסכולה הריאליזטית מצטיינת בזיאנרים אין זוכים בם איזו אסכולה ספרותית אחרת . האסכולה הזאתהופיעה בספרות העברית החדשה כתוצאה להשפעתה של הספרות העברית בספרות העולמית האחרת ,והמספרים העבריים בתנוטה הספרותית החדשה השתדלו במאמצים גדולים למען להתפתח את התנועה הזאתבתחום הספרות העברית החדשה.תנועת הריאליזם מצאה בסיפור הקצר המקום המתאים להגשמת עקרונותיה .בספרות העברית החדשה הוגשמה התנועה הספרותית החדשה שהופיעה בתחילת המאה העשרים עלידי קבוצה של סופרים עבריים ומהם המספר אהרן מגד שהגלים ברבים מיצירותיו הספרותיות את החיים היומיומיתהריאליסטית של החברה היאדית אם היתה בכפר או בעיר .